verkoop@koegel.com   |   +31 (0)85 025 02 30

Flinke uitbreiding bij Kögel Benelux.

De Nederlandse, of beter gezegd Benelux-importeur van Kögel trailers, heeft een flinke uitbreiding achter de rug. De locatie in Kampen is flink gegroeid. Inmiddels werkt er acht man personeel.

De groei kent meerdere oorzaken. “We hebben er een merk bij gekregen dat eigenlijk al in Duitsland in de groep zat, Humbaur. Daarvan bieden we niet alleen de vrachtwagen aanhangwagen en diepladers maar ook aanhangerwagens bedoeld achter de personenwagen aan, en paardentrailers. Hier in Kampen hebben we nu een echte importeursvestiging, waarbij we wat aan klanten kunnen laten zien, zowel van Kögel als van Humbaur”, legt directeur Ronald Kroesen uit.

Het terrein is sinds Kögel in Kampen neerstreek flink vergroot, met 5000 vierkante meter om precies te zijn, en dat bleek noodzakelijk. “We stellen hier ook gebruikt materieel op. Dat loopt nu erg goed door, waardoor het terrein nu ineens weer bijna leeg is. We zien dat we een duidelijke rol hebben in de markt en dat de faciliteiten hier echt wel nodig zijn”, zegt Kroesen.

Prijzen stijgen, levertijden ontstaan.
Sinds de coronacrisis heeft de markt enkele heftige bewegingen gemaakt. “Maar nu zien we overal ter wereld de grondstofprijzen stijgen. Tegelijkertijd zijn er weinig jong gebruikte trailers in de markt. Voor nieuwe trailers lopen de levertijden op. We zien eigenlijk in de hele keten de schaarste aan laadruimte groter worden en dat heeft zijn weerslag op de tarieven”, legt Kroesen uit. Daardoor zijn de levertijden op nieuwe trailers bij Kögel ietwat opgelopen. “Maar een en ander is zeker nog te overzien. Het is maximaal drie weken meer dan de normale acht weken.”

Noviteiten
Kroesen verzekert ons dat Kögel werkt aan een reeks van noviteiten die voornamelijk in het teken staan van verduurzaming en vergroening van de bedrijfsactiviteiten. “Onlangs hebben we de traileras van Kögel aangepast en opnieuw geïntroduceerd. Verder denken we nadrukkelijk mee in de kwestie rond langere trailers en LZV en nog langere en zwaardere combinaties. Ons telematica-aanbod is op orde nu, aan een nieuwe fase werken we. De ontwikkelingen van Kögel zijn binnenkort op een nieuwe website van Kögel Benelux te volgen.”

Uitbreiding Kögel BeNeLux
Uitbreiding Kögel BeNeLux
Uitbreiding Kögel BeNeLux

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.